7 Kasım 2016 Pazartesi

İş Görüşmesinde En Öne Çıkmanın En Mükemmel Yolu!!!

Gün gelir, işinizin düştüğü birini ikna etmek için kara kara düşünürsünüz. Ne yapsam da diğerlerinden öne çıkıp bu işi kapsam veya ne desem de bana olan sempatisini kazansam, diye düşünebilirsiniz.

Her birimizin hayatında en az bir kere olsun böyle zaman dilimleri vardır.

Burada anlatacaklarımı uygulamaya dökerseniz, göreceksiniz ki karşınızdaki insanın dikkatini üzerinizde toplayacaksınızdır.



Diyelim ki, bir iş görüşmesine gittiniz. Onlarca insan bu işin peşinde ve siz bir ayrıcalık yaratmak zorundasınız. Kendinizi strese sokar ve sorabileceği soruların neler olabileceği konusunda kendinizi bir çeşit sınava tabi tutarsınız.Gece uyuyamaz ve sabah bitkin kalkar, tam bir moral çöküntüsüyle görüşmeye gidersiniz. Sorular karşısında diliniz tutulur ve hüsranla eve dönersiniz.
Sonuç, biz sizi arayacağız, olur.

Gelin bu kısır döngüyü nasıl kıracağınızı konuşalım.
Benim anlatacaklarımın içinde hiç bir ön hazırlık yok. Hiç bir sorunun en iyi olabilecek cevabını çalışmak yok.

Tek yapacağınız, bir gece öncesinden güzel ve rahat bir uyku çekip sabah dinç bir şekilde uyanmanız. Sadece önceki gece, görüşmeden sevinçle, başarmış halinizi canlı bir resim halinde ve karşınızdaki insanın da soluk ve cılız bir resmine odaklanıp uyuyun. Görüşmeyi yapacak olan kişiyi tanımaz, bilmeniz gerekmez. Sadece zihninizde herhangi bir kişi imgeleyin yeter.

Ertesi gün, iş görüşme saatiniz geldiğinde başınız dik, torso öne çıkmış, kendinize güvenle görüşme yerine gidin ve içeri girin. Karşınızda oturan ve sizinle görüşecek olan kişiyi dikkatlice izleyin. Tüm el, kol hareketlerini ve surat mimiklerine odaklanın. Aynı hareket ve mimiklerle cevap verin. Bakın, cevapların ne olduğu önemli değil. Burada tek yapacağınız karşınızdakini aynalamak. Tabii ki çok fazla abartmaya da gerek yok.
Aynalama ne demek, onu biraz açalım.
Aynalama tekniği, Ericson Hipnozu olarak bilinen bir tekniktir. Karşınızdaki insanın hareketlerini bire bir kopyalamaya başladığınızda o insanın bilinçaltına bir ayrıcalık mesajı yollarsınız. Aynı onun gibi konuşmaya, aynı el, kol hareketlerini yapmaya ve üstelik aynı ton ve hız da konuşmaya başladığınızda, karşınızdaki insanın tüm dikkatini çekersiniz. Belli bir süre sonra o da sizi kopyalamaya başlayacaktır. İlk siz onu taklit etmeye başladığınızda karşınızdaki insanda size karşı vazgeçilmez bir sempati duygusu oluşturacaksınız. O bu hissin farkına dahi varamadan sizden bir sıcaklık alacaktır.
Alın işte size, akılda kalıcı bir ayrıcalık.
Burada yaptığınız görüşme seçiminde o kişinin ilk aklına gelip önereceği insan SİZ olacaksınızdır.
Bunu aklınızdan çıkarmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAM BİR UYUM! I Tuncay YEŞİLPINAR