29 Kasım 2016 Salı

Evrenden Mesaj Toplamak

Her gün onbinlerce bilgiye maruz kaldığımız Beta Bilinç düzeyindeki yaşam deneyimlerimizde, önümüze çıkan çözüm mesajlarını ayırtetmek gerçekten çok zor.

Ancak, size önereceğim bu teknikle en azından bazı bilgileri düzenleyip mesajlar çıkarır ve onlar üzerinde bir analiz yapma şansınız olur. Bu analizi farklı zaman ve olaylardan test edebilirsiniz.
Bu metod, sorunları yarattığımız bakış açısından sıyrılıp farklı bir bakış açısından çözüme ulaşma tekniğidir.
Albert Einstein, bir sorunu çözmenin ancak o sorunu üreten düşünce yapımızı değiştirmekle mümkün olabileceğini söylemiştir.





Sabah uyandığınızda kendinize bir plan yapın. Yataktan ilk kalktığınız an evde, haberlerde duyduğunuz, bir gazete veya dergide gözünüze çarpan ilk kelimeyi bir yere not edin.

Sonra, dışarı çıktığınızda gözünüze ilişen ilan panosu veya bir kişiden duyduğunuz ilk kelimeyi yine not edin. Akşama  kadar farklı yerlerdeki ilk duyduğunuz veya ilk gözünüze çarpan herhangi bir kelimeyi tekrar bir yere not alın. Böylece akşam eve dönünceye kadar edindiğiniz ve dikkatinizi çeken kelimeleri gece dinlenmeye çekildiğiniz an önünüze serin. Onları bir cümle haline getirmeye çalışın. Bu şekilde bir anlam ifade edip etmediğine bakın, eğer ki bir anlam ifade ediyorsa üzerinde bir düşünün. Cümle bir anlam ifade etmiyorsa kelimeleri tek tek ele alın ve siz bir anlam çıkarmaya çalışın.

Diğer bir farkındalık yöntemi ise, karşınıza çıkan sorunlara karşı sorun yaratan kaynağın bakış açısına geçmek.
Bu şu anlama geliyor, diyelim ki bir kişi size sorun yaratıyor. Hemen onun size olan bakış açısına geçip kendinizi seyredin.
Böyle bir durumda kendiniz için ne düşünürdünüz?
Bu sorunu kendinize yaratan kişinin gözünden çözümü görebilme olasılığınız çok daha fazla olur. Onun yerinden kendinize yüklenen bu engel o bakış açısından bakıldığında deşifre olur. Siz de çözüme kolayca ulaşırsınız.
Bu farkındalık arttırma yöntemleri beyninizin yaratıcı kısmını aktive ettiğinden, karşınıza çıkacak olan engellere ve sorunlara karşı sizin dayanırlılığınızı artırır.
Bu durumda stres ve endişelere kapılmadan sakin ve dingin bir ruh haliyle tüm sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder