30 Kasım 2016 Çarşamba

1 Saniyede Modunu Değiştir

Bu yazımda sizlere, günlük yaşantımızın vazgeçilmez stresinden anında kurtulma yöntemini aktaracağım. Bu yöntem her birinizin Acil Kurtulma Rehberi olacak.

Öncelikle, bu konuda hiç kimse ayrıcalıklı değil.
Yaşantınızın ne kadar huzurlu ve refah içinde geçmesi hiç önemli değil. Çünkü, büyük denizin dalgası da büyük olur. Onun için kendinizi soyutlamayın. İnsan varlığımızı hissettiğimiz sürece günlük stres yaratan olay ve kişilerden kaçınmamız mümkün değil.



Her an karşımızda sinirimizi bozacak olay ve kişiler sanki hazır bekliyormuşcasına dikilirler. Bizde haliyle doğal olarak, tepki verir ve bedenimizdeki tüm sinir hücrelerini harekete geçiririz. Sinir hücreleri aldığı uyarıyı diğer hücrelere iletir ve arada oluşan karmaşadan dolayı beden hücrelerine ulaşan oksijen miktarının düşmesi sonucu hücrenin açığa çıkardığı enerji yavaşlar. İşte, o an kendimizi bitkin hisseder sanki tüm dünyayı omuzlarımızın üzerinde hissederiz. Eğer, bu sık karşılaştığımız olayları önleyemez ve içinde olduğumuz ruh halinden çıkamazsak, o zaman biriken bu duygu kirliliği bedenimizde bir hastalık olarak tezahür eder. İnsanlığı tehdit eden tüm hastalıklar böyle oluşur. Tüm bedensel rahatsızlıkların asıl kaynağı, strese karşı direkt tepki vermemizden dolayı beden enerji dengesinin bozulmasıdır.

Ancak, sorunlar çareleriyle varolurlar. Bu çareleri bilmediğimiz sürecede karşımızda çoğalıp dururlar.
Öyleyse, size pratik ve bir o kadarda basit bir teknik anlatacağım.
Karşınıza sinirinizi bozan bir olay çıktığında istem dışı sinirleneceksinizdir. Fakat, bu ruh halinde tüm gününüzü harcamak zorunda değilsiniz. Bu tekniği önceden bilinçaltınıza kodlarsanız yaşadığınız sorunun hemen ardından kendinizi kontrol edebilirsiniz.

Haydi başlayalım!

- Sakin bir yere geçin.
- Gözlerinizi kapatın.
- 3 kez derin diyafram nefesi alıp verin.
- Geçmiş anılarınızdan sizin en mutlu ve huzurlu olduğunuz bir anı imgeleyin. Bu anıyı iyice renklendirip tekrar canlandırın. Tüm sesleri ve tüm detayları iyice hissedin. Bedeninizin tepkilerinin değiştiğinden iyice emin olun.
- Tüm his ve duygularınız, o anki his ve duygu dozuna eriştiğinde baş ve işaret parmağınızı birbirine 30 saniye boyunca kuvvetlice bastırın.
- Sonra, Parmaklarınızı serbest bırakın ve düşünce kalıbınızı kırmak için önceki akşam yemekten sonra ne yaptığınızı hatırlayın. Böylece düşünce kalıbınızı kırmış olursunuz.
- Ardından, bilinçaltınıza kodladığınız his ve duyguları test etmek adına tekrar parmaklarınızı birbirine bastırın.
Bakın bakalım, biraz önce bilinçaltına kaydettiğiniz o harika his ve duygular içinizde tekrar canlanacak mı?

Bu aktivasyon işlemini siniriniz bozulduğu an yapın ve tüm modunuz 1 saniyede değişsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAM BİR UYUM! I Tuncay YEŞİLPINAR