22 Kasım 2016 Salı

Günümüzün İlişki Sorununa İnanılmaz Etkili Bir Çözüm! Hiç Duyduğunuzu Sanmıyorum...

Bu yazımda, başta ikili gönül ilişkileri veya iş ortaklığı ilişkisi olsun harika bir ''birbirini tam anlamıyla anlama'' tekniğini paylaşacağım.
Çünkü, ikili ilişkilerin sona ermesinin tek yegane sebebi, eşlerin veya iş ortaklarının birbirini anlama yöntemini bilmemelerinden ileri geliyor. Birbirlerini eleştirmeyi meziyet sanmak ve özür dilemekten kaçınmak ilişkinin bitmesini garanti eder.


Öyleyse, yanlış giden bir durum ön plana çıktıysa atağa geçip eleştirmek yerine, size aşağıda anlatacağım uçuk bir bilinçaltı yöntemini uygulamanızı tavsiye ediyorum.
Uygulayın ve görün bakın karşınızdakine olan bakış açınız ve düşünceleriniz nasıl değişecek!

Diyelim ki, ikili bir gönül ilişkiniz daha yolun başında iken ters gitmeye başladı. Hemen işaret parmağınızı uzatıp onu suçlamayı ve kendinizi haklı çıkarmayı aklınızdan çıkarın. Tartışmanın hararetinden bir şekilde uzaklaşın. Kaçın demiyorum sadece ortamın ısınmasına izin vermeyin. 10 dakikalığına kendinize yalnız kalacağınız bir yer seçin. Gözlerinizi kapatın ve derin bir diyafram nefesi alın. Kendi bedeninizden çıktığınızı imgeleyin ve onun bedenine girin. Şimdi, kendinizi onun gözünden imgeleyin. Aynı durumu onun gözünden görüp onun size karşı his ve duygularına odaklanın. Onun sesini taklit edin. Kısacası her duyunuzla onun size bakış açısını görmeye ve hissetmeye çalışın. Siz karşıdan kendinize baktığınızda durum nasıl görünüyor?
Kendi bedeninizde hissettiğiniz o haklı çıkma iç güdüsü hala aynı dozda mı?
Yine, ona karşı alacağınız tavrın aynısını kendinize de alabilecek misiniz?
Onun bakış açısından siz nasıl görünüyorsunuz?
Haklı mısınız yoksa kendini öne çıkarmaya çalışan bir ego mu söz konusu?

Tüm olan biteni analiz edin.

Sonra gözlerinizi açın ve kendinize şu soruyu sorun.
Ben gerçekten içten hissettiklerimi kendime dışarıdan baktığımda da hissedebiliyor muyum?
Duygular değiştiyse, hemen gidin özür dileyin.
Duygular ve bakış açısı değişmediyse, kendinizi daha açık ve net anlatmanız gerektiğini görün. Bu durumda karşı tarafı ikna etmeniz daha emin adımlarla olacaktır.
Deneyin ve egonun tuzağına düşüp haklı mı haksız mı sağlamasından çok, farklı bir bakış açısından, tarafsız olarak olayın asıl içeriğini çözün.
Böylelikle, bitmesini istemediğiniz bir ilişkinin tekrar düzeleceğinden emin olabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder