18 Kasım 2016 Cuma

Çekingen misiniz? Çünkü Okuduktan Sonra Toplum İçinde Bülbül Gibi Şakıcaksınız!!!

İnanın yalnız değilsiniz!
O kadar insan tanıyorum ki, yalnızken bülbül gibi şakıyorlar ama gel gelelim, toplum içinde konuşmaya gelince donup kalıyorlar. Bu durum sürekli kalabalığa konuşan insanlarda bile olabiliyor.

Peki, bu çekingenliği nasıl yok ederiz?




Kendinize olan güveninizi kazandığınız an!
Yazının sonunda bu güven kazanmakla ilgili son bir cümlem olacak ki, hayatta aklınıza dahi gelmeyecek bir çözümün olduğuna şaşıracaksınız. Bu sürpriz cümleyi sona saklayacağım.

İlk olarak, ayna karşısına geçip ses tonunuza odaklanın. Kendi kendinize şarkı söyleyin. Bu genelde hiç şüphesiz, banyolarda çok sık tekrarlanan bir durumdur. Sesinizin tonunu tutabileceğiniz en yüksek oktavda tutabiliyorsanız kendinize olan güveniniz de artacaktır. Bir kere, bu ses pratiğini sürekli yapın.

İkinci olarak, diyaframdan nefes almayı öğrenin. Sakin bir nefes ritmini yakalarsanız, konuşma sırasında sakin ve güven içinde olursunuz. Bu nokta çok ama çok önemli. Güzel ve derin bir diyafram nefesini alıp vererek o ahengi yakalamanız gerekir. Yakaladığınız nefes ritmini ister hızlandırır ister yavaşlattırın hiç farketmez. Yeter ki ritim dengeli olsun.

Gelelim üçüncü ve sürpriz tekniğe, konuşmaya başlamadan önce gözlerinizi kapatın ve sevdiğiniz bir insanı düşünün. O bedenden çıkıp onun sizi dinlemeye geldiğini hayal edin. Gelmiş ise onun bedeninde kendi konuşmanızı seyredin ve gururla kendinizi onun benliğinden dinleyin. Sonra, o sevgi dolu gurur duygusuyla kendi bedeninize dönün ve derin bir diyafram nefesiyle o imgeyi karnınıza şişirin ve biraz tutup serbest bırakın. Sonra çıkın bakalım konuşmanız nasıl geçecek!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HIZLI KODLAMA! I Tuncay YEŞİLPINAR