4 Temmuz 2016 Pazartesi

Bilinçaltı Temizliği Çakra Çalışması




Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde, kış aylarının soluk renklerinden kurtulup yazın moral verici renkliliğine doğru adım atıyoruz. Bu yüzden ben de RENKLERLE ilgili bir sohbet paylaşımını tercih ettim.

Renklerin yaşamımızda ki önemi ve duygularımızı etkileme gücü hiçbir zaman yadsınamaz.
İnsan bedeninden tutun da tüm duygu ve düşüncelerimiz doğada ki renklerden etkileniyor.
Günümüzde Modern Tıp’ta bile RENK TEDAVİSİ uygulanmaktadır. Doğada ki her rengin kendine özgü titreşim frekansı vardır. Tüm bu renklerin titreşim frekansı ile insan bedeninde bulunan YEDİ ÇAKRA NOKTASI arasında çok önemli bir bağlantı vardır. ÇAKRA kelimesi, Hint dilinden alınmıştır ve anlamı ATEŞ ÇARKI’dır.

İnsan bedeninde bulunan bu ENERJİ NOKTALARI bedenin salgı bezleri ve büyük sinir ağları üzerinde yer almaktadır. Bu çakralar tüm bedenin enerji titreşimini dengede tutar. Herhangi birinde bir tıkanıklık oluşursa onun bağlı olduğu organlarda rahatsızlık belirtileri oluşmaya başlar. Yaşamımızda  karşılaştığımız çeşitli sorunlar beden titreşimimizi düşürür ve bu çakralarda enerji tıkanıklığına yol açar. YAŞAMSAL ENERJİ akımı bedene giremeyince BÜTÜNÜN ENERJİSİ ile bağlantımız kesilir. Bu durum birçok bedensel sorunlara yol açar.
Bu gibi durumlarda derhal bu noktaların enerji dengelenmesi yapılmalıdır. Şimdi öncelikle bu yedi enerji noktalarının yani çakraların beden üzerindeki yerlerine ve bunların doğada ki renklerle olan bağlantısına bir göz atalım. Her çakranın bağlı bulunduğu kendine özgü enerji rengi vardır. Çevremizde bulunan ve bilerek temasa geçtiğimiz tüm bu renk silsilesi bedenimizi ve içsel benliğimizi derinden etkiler.



İlk olarak, KÖK ÇAKRAMIZA bir bakalım. Bu nokta kuyruk sokumuyla üreme organları arasında bulunur. Çok önemli bir enerji noktasıdır. Bizi yeryüzüne demirler. Yere sağlam ve dengeli basmamızı sağlar. Bağlantılı olduğu renk KIRMIZI’DIR. Burada ki herhangi bir enerji dengesizliği üreme organlarımızı etkiler. Kırmızı renkten hoşlanan insanlar genelde cesaretli ve hırslı insanlardır. Bu renk insanı hareketlendirir. İnsan bedeninin titreşimini artırır. Dikkat ederseniz dünya markası olarak bilinen birçok popüler markalar logolarında kırmızı rengi tercih ederler. İnsan duygusu üzerinde motive edici bir özelliği vardır. Kırmızı elbise giymeyi seven insanlar genelde hareketli ve iyimserdirler. Çevremizde sürekli bu rengin bulunması bedensel faaliyetlerimizi de aktive eder. Daha çok çalışır daha çabuk acıkırız.

İkinci enerji noktası, göbek deliğinin hemen altında bulunan HARA ÇAKRASIDIR ve bağlı bulunduğu renk TURUNCU’DUR. Bu nokta cinsel dürtü ve iç güdüsel faaliyetlerle ilgilidir.
Bu noktada oluşan herhangi bir enerji dengesizliği birçok cinsel sorunlara yol açabilir. Turuncu renk gururu ve özgüveni simgeler. Kırmızı renge oranla içinde daha az hırs barındırır. Bu rengi seven insanlar sosyalleşmeyi severler. Başarı peşinde koştuklarından popüleriteye önem verirler. Kırmızıya göre içlerinde daha fazla duygusal sınırlamalar vardır.
Eğer bu rengi seviyorsanız, yaşamınızdaki en önemli şeyin zeka ve mantık olmadığını bilmelisiniz.

Üçüncü nokta, GÜNEŞ SİNİR AĞI  ÇAKRASI ki göbek deliğinin biraz üzerinde bulunur ve rengi SARI’DIR. Bu noktadan giren enerji mide ve adrenalleri etkiler. Sarı renkten hoşlanan insanlar yaşamlarında risk almayı pek sevmezler. Her attıkları adımdan emin olmak isterler.
Bilgelik ve yaratıcılık bu rengin insanları için vazgeçilmezdir. Güneşin rengi olduğu için doğu’nun mistik yaşamında da çok önemli bir yer teşkil eder. Çevreden aldığınız tüm olumsuz mesajlar bu çakrayı etkiler ve midenizde ağrı veya rahatsızlık olarak ortaya çıkar.
Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalındığında iki elinizle o noktayı bloke edin. Oradan negatif enerjinin geçişini önleyin ki karşı tarafın verdiği olumsuz enerjiyi siz yüklenmeyin.


Dördüncü nokta, iki göğüs kafesi arasında kalan KALP ÇAKRASIDIR. Burası sevgi ile bağlantılı duyguları destekler. Aynı zamanda bedenin dolaşım sistemini etkiler. Bu çakranın rengi YEŞİL’DİR. Titreşimi sakin bir renktir. Bu renkten hoşlanan insanlar sakin bir yapıya sahiptirler ve kolay kolay sinirlenmezler. Aynı zamanda çevrelerine iyi uyum sağlarlar ve eğer haklı olduklarını bilirlerse onları yolundan ayırmak zordur. Bu renk insanları hem sıcakkanlı hem de duygusal olurlar. Biraz sorumluluktan kaçıp başkalarını suçlamaya meyillidirler, fakat dostluğa çok önem verirler. Yeşil renk aynı zamanda ŞİFA enerjisini de temsil eder. Bu renk ile yapılan meditasyonlar bedeni iyileştirmede ve organlara şifa vermede olumlu sonuçlar verir.


Beşinci nokta, boğazın üzerine denk gelen BOĞAZ ÇAKRASI olup solunum sistemi ile tiroid bezlerini etkiler. Bu noktanın rengi MAVİ’DİR. Bu noktanın aktive edilmesi insanın kendini çevresine karşı daha iyi ifade edebilmesini destekler. Bu rengin insanları sadakate çok önem verirler ve çok arkadaş canlısıdırlar, fakat aynı zamanda araya hep bir mesafe koyarlar. Mavi titreşimi çok güçlü bir renktir,  her bir tonu bağlılığı temsil eder ve de iş dünyasında motivasyon açısından kullanımı kırmızı renkten önce gelir.


Altıncı nokta, baş bölgesinde tam iki kaşın arasına denk gelen ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRASIDIR. Bu bölge salgılarla bağlantılı olup beyin ve bedeni yönetir. Aynı zamanda  ince bağırsak ve idrar kesesi meridyenleriyle de bağlantı halindedir. Bu noktanın açık olması iç görü ve sezgileri artırır. Bu çakra ÇİVİT MAVİSİ ile desteklenir. Bu rengin mor’a kaçan tonları bağımlılıktan çok şefkati simgeler. Başkalarına yardım etmeyi seven kişiler bu rengin insanlarıdır ve empati duyguları gelişmiştir. Bu noktanın bloke edilmesi olaylara karşı sağlıklı  bakış açısını engeller.


Yedinci ve son çakra, başın üzerinde bulunan TEPE veya TAÇ ÇAKRASIDIR ki şuur ve aydınlanmayı temsil eder. Bu noktanın rengi MENEKŞE MORU’DUR ve titreşimi en yüksek renklerden biridir. Mavi rengin aksine bağımlılıktan çok gelenekselliğe önem verir, resmi ve soylu bir renktir. Bu renkten hoşlanan insanlar mükemmeliyetçi yapıda olup genelde kendi kusurlarını görmezden gelirler. Titreşimi çok yüksek olan bir renk olduğu için başarının en üst sınırını zorlamak isteyen ve güç peşinde koşan insanları simgeler. Bu çakranın tüm bedenin sağlığı açısından açık olması ve dengelenmesi çok önemlidir.


Şimdi temel renklerden BEYAZ ve SİYAH renkleri de konuştuktan sonra beden üzerindeki ÇAKRALARI nasıl dengede tutabileceğimizi anlatacağım.
BEYAZ renk nötr bir titreşime sahiptir. Bu rengin insanları titiz olup dürüstlüğe ve adil olmaya özen gösterirler.
Yeri gelmişken günümüz iş dünyasında en çok kullanılan GRİ renkten de bahsedeyim. Genelde iş görüşmeleri veya iş toplantılarına giyilmesi pek tavsiye edilmez, çünkü bu renk belirsizliği temsil eder. Bu rengi sevenler kendi çıkarlarını başkalarından üstün tutup bencil olma eğilimindedirler.
SİYAH renk resmiyeti ve geleneği temsil eder. Sürekli bu renk elbiseler giymekten kaçının, çünkü bedende ki çakraların enerji alışverişini bloke edebilir.

Şimdi bedeninizde ki bu yedi enerji noktasını sürekli aktif tutmanız için sizlere ÇAKRA AKTİVASYON ve sonrasında ÇAKRA DENEGELEME meditasyonu vereceğim. Bunları bedeninizde herhangi bir huzursuzluk hissettiğinizde ya da belli aralıklarla sadece dengede kalmak için yapabilirsiniz. Benim tavsiyem bunu rutin bir hale getirmenizdir.


Öncelikle kendinize dikkatinizin dağılmayacağı sakin bir yer seçin. Burada kendi seçiminiz doğrultusunda  ister oturun ister uzanın. Şimdi hazır olduğunuzda gözlerinizi kapatın. Ben genelde gözlerim açık olarak meditasyon yaparım. Fakat siz belli bir ustalık seviyesine gelmediyseniz, bunu gözleriniz kapalı olarak yaparsınız çok daha çabuk yoğunlaşırsınız.

Sonra zihninizde KÖK ÇAKRANIZIN bulunduğu nokta da düğme büyüklüğünde KIRMIZI bir ışık imgeleyin. Bu ışık giderek büyüsün ve büyüdükçe rengi daha parlak bir kırmızı olsun.
O noktada bir sıcaklık fark edeceksiniz. Isı arttıkça ışık büyüyecek ve tüm bedeninizi kaplayacak. Şimdi bu çakranız aktive olmuş durumda. Her bir çakranız için 2 veya 3 dakika aktivasyon yeterlidir. Hemen sonra HARA ÇAKRANIZDA kendi rengi olan TURUNCU bir enerji topu hissedin. Yine aynı şekilde büyümeye başlasın ve büyüdükçe o noktanın ısısı yükselsin. Bu ısı ve enerji tüm bedeninizi kaplasın. Buradan sırasıyla GÜNEŞ SİNİR AĞI ÇAKRANIZI aynı şekilde bu sefer SARI enerji topuyla aktive edin. Buraya kadar yaptığınız tüm işlemleri KALP ÇAKRANIZ için YEŞİL renk enerji topu ile, BOĞAZ ÇAKRANIZI MAVİ, ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRANIZI ÇİVİT MAVİSİ ve en son olarak TEPE  ya da TAÇ ÇAKRANIZI MENEKŞE MORU renkleriyle AKTİVE edin. Tüm çakralarınızı yaşam enerjisine açık hale getirdiğinizde bedeninizde genel bir sıcaklık hissedersiniz. Artık beden enerji noktalarında herhangi bir tıkanıklık, bir blokaj oluştuysa şimdi hepsi aktive olmuş duruma gelir.
 Bu hissi hemen farkedersiniz.


Bu ÇAKRA AÇMA meditasyonundan başka birde ÇAKRA DENGELEME meditasyonu vardır.

Şimdi yine aynı şekilde kendinize rahatsız edilmeyeceğiniz bir yer seçin.
 Gözlerinizi kapatın.   Bu yoğunlaşma çalışmasını gözleriniz açıkta yapabilirsiniz. Bu defa bir elinizi parmaklarınız birbirine bitişik şekilde TAÇ ÇAKRANIZA diğer elinizi yine aynı duruşta BOĞAZ ÇAKRANIZA koyun. Sanki o bölgeye REİKİ veriyormuşsunuz gibi ellerinizde bir ısınma oluşur. İki ayrı bölgede bulunan ellerinizin sıcaklığının aynı olmasına dikkat edin. Eğer ısı farkı varsa o noktada ısılar eşitleninceye kadar bekleyin. Sonra ellerinizi ÜÇÜNCÜ GÖZ ile KALP ÇAKRANIZA koyun. Burada da aynı işlemi tekrarlayın. Bakın bu uygulamayla çakraları dengeliyorsunuz. Isı farkı varsa eşitleninceye kadar elleriniz o noktada kalsın. Aksi taktirde yaptığınız işlem boşa olur. Sonra yine sırasıyla bir elinizi BOĞAZ ÇAKRANIZA diğerini GÜNEŞ SİNİR AĞI ÇAKRANIZA koyun. Bu işlemden sonra KALP ÇAKRANIZ ile HARA ÇAKRANIZI ve son olarak GÜNEŞ SİNİR AĞI ÇAKRANIZ ile KÖK ÇAKRANIZI dengeleyin. Tüm bu dengeleme işlemi aşağı yukarı 15  ile 20 dakika kadar alır.
Fakat uygulamayı bitirdiğinizde bedeniniz de büyük bir rahatlık hissedersiniz. Çünkü BÜTÜN OLAN’ın enerjisi tüm bedeninizin enerjisi ile rezonansa geçmiş olur.


Gördüğünüz gibi doğa da bulunan ve  algıyabildiğimiz bu renk silsilesi ile beden arasında çok önemli bir bağ vardır. Eğer bu farkındalık içinde gerekli zamanlarda gerekli enerji noktalarına müdahale edersiniz yaşamınız çok daha kaliteli hale gelir.
Tüm yaşam deneyimlerinizin sağlıklı ve kaliteli olması dileğiyle…

1 yorum:

  1. Merhabalar Tuncay Bey,benim sorum şöyle,okuduğum bir kitapta çakraları dengeleme çalışmasında hep 7 sayısına eşit olacak çakraları dengelemek gerektiği yönündeydi.Yani kök ile 3.göz,hara ile boğaz,mide ile kalp çakrası ve son olarak tepe çakrasını iki elimizi başımıza koyarak dengeleme çalışmasının bitirilmesi gerektiği yazıyordu.Sizin seçtiğiniz çakraların toplamları hep farklı.Burada bir doğru var mı,yoksa farketmez mi?Imgelemede zorluk çekiyorum,okuduğum kitapta Sufi nefesi ile dengelemeden bahsediyordu.Sizce hangisi daha başarılı?Teşekkürler.

    YanıtlaSil