2 Mayıs 2016 Pazartesi

KİLO SORUNU! Neden diet programları başarısız kalıyor???

Ben  uzun yıllar beyin programlama tekniklerini araştırmış ve belli bir sonuca varmış bir araştırmacı Theta Bilinçaltı Uzmanı olarak, artık kilo sorununu çözmeye karar vermiş olan kişilere verebileceğim en önemli bilgi şudur:

İRADENİZE güvenmeyin!

İMGELEME İRADE GÜCÜNDEN DAHA ETKİLİDİR.




Bugüne kadar diyet veya egzersiz programlarına harcadığınız paranın hala karşılığını alamadıysanız ya da hala uygulayıp belli bir süre başarılı gider gibi gözüküp tekrar verdiğiniz kiloları geri alıyorsanız, bunun şaşırılacak bir durumdan öte böyle olması gereken bir durum olduğunu SİZE söylüyorum.

Çünkü siz KİLO VERME üzerine yeme alışkanlığını azaltmaya ve yine kilo almama üzerine irade gücünüzü ve tüm dikkatinizi verdiğiniz sürece OLAYIN NEGATİF kısmına odaklanıyorsunuz.

Güçlü bir irade yerine sistemli bir süre İMGELEME çalışmaları yapmanız gerekir.

İrade ile kilo vermeniz İMKANSIZDIR. Yeme alışkanlığınızı, sigara ve alkol tüketimini azaltmayı düşündüğünüz sürece ÇÖZÜM yerine PROBLEME odaklanırsınız.

BU OLUMSUZ BİR DÜŞÜNCE ŞEKLİDİR.

Çünkü, odak noktanız bugüne kadar severek yediğiniz veya tükettiğiniz rahatlatıcı maddeler üzerinedir. Bu noktada bilinçaltınıza keyif veren gıdalardan feragat etmeye başlayacağınızı beyan edersiniz. Bu noktada egonuz devreye girerek size yaptığınız fedakarlığın boş olduğunu hatırlatır.

Ancak, bu kaybedilen keyfin yerine bugüne kadar kilo yüzünden nelerden feragat etmek zorunda kaldıklarınızı imgeleme yoluna gitseniz, bilinçaltınız kaçırdığınız daha keyifli durumları sizin karşınıza çıkarmak için tüm gücüyle çalışacaktır.
Mesela, yeni ve çok yakışan kıyafetler üzerine odaklanmanız veya bir toplum içinde sportif gözükerek diğerlerine örnek teşkil etme İMGENİZ çok daha etkili ve OLUMLU BİR DÜŞÜNCE şekli olabilir.
Sigara ve alkolun verdiği ağız kokusundan uzak olmak ve yediklerinizden daha büyük keyif almakta alternatif bir olumlu düşüncedir.

Kendinize şu soruları sorun!
Ben sigara yerine ne isterim?
Daha kaliteli nefes almak mı veya sigaraya harcadığım paramı kıyafetlerime mi harcamak isterim?
Alkol almak yerine daha kontrollü yaşamak mı ve geleceğimi çok daha aklı başında kalarak planlamak mı ya da sevdiklerime örnek teşkil etmek mi?

Her iki durumda da ister olumsuz ister olumlu olsun, burada esas olan bizim kendi TATMİN olma duygumuzdur.
Bu yüzden negatif duyguları yenmek bu kadar zordur.
Onları bilinçsizce sürekli besler dururuz.
Bu olumsuz duyguları yenmenin en etkili yolu onların dışında kendinizi iyi hissettirecek ve o duyguları size yaşatacak olumlu olanları İMGELEYEREK onların olmuş halinin verdiği hisse ODAKLANMAKTIR...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORUNLAR SENİN ESERİN

Bu eşzamanlılık her zaman benim zihnimde bir ikilem yaratmıştır.  Yahu tüm sorunlar beni mi buluyor? diye düşündüğünüzü bir hatırlayın.  Kim...