30 Mayıs 2016 Pazartesi

Bilinçaltı-Bilgisayar-Blog Arasındaki Ortak Nokta Nedir?

Konu başlığı size garip gelebilir ve bunlar arasında nasıl bir benzerlik olabilir, diye düşünebilirsiniz.
İlk etapta, bu 3b'nin birbirleriyle gerçekten hiç alakası gözükmüyor.
Ancak yazdıklarımı okudukça bana hak vereceğinize eminim.
Öncelikle, bilinçaltımızın gizemlerini biraz irdeleyelim. Bu bilinçaltı öyle güçlü bir silah ki eğer kontrol altına alamazsak o bizi kontrolü altına alır. Aynı şekilde bilgisayarlarda kontrol altında tutulması gereken bilgi bankalarıdır. Blog yazılarına gelince, onlarda kontrolü kaybedersek, bizi içinden çıkılmaz bir duruma sokabilir. Her biri içinde sayısız bilgi barındırır. Bilinçaltı düzeyimize kontrollü bilgi  kaydedersek, o da bize istediğimizi yansıtır.  Bilgisayarlarda aynı şekilde işler. Bilinçli olarak yüklenen bilgiyi bize misliyle yansıtır. Bir blog yazarı olarak, bloglarım içinde aynı düşünceyi paylaşıyorum.
Bilinçaltı arşivlerimizde milyarlarca bilgi gizlenebiliyor. Aynı şekilde bilgi deposu olan bilgisayar hafızalarında da bu özellik var. Bloglarda da arşivlenmiş yazı dizileri bulunur.
Bilinçaltımıza sayısız kodlamalar yükleyebilirken, bilgisayar hafızası ile blog yapısına da kodlamalar yükleyebiliyoruz. Eğer farkına varamazsak virüs olarak bilinen olumsuz bilgi birikimi hem bilinçaltımızı hem de bilgisayarımıza zarar verebilir. Peki ya blog yazılarımızda böyle bir tehlike söz konusu olabilir mi?
Eğer bilmediğimiz sitelere link verirsek, aynı şekilde bloglarımız da zarar görebilir. Bilgi programlama işlemine gelince, her üçüne de belli kodlar altında programlama yapabiliyoruz. Tüm bilgileri sil baştan düzenleme imkanımız her daim bulunur, ancak bu işlemleri yapmak içinde gerekli alt yapıya sahip olmak gerekir. Bu saydığım özelliklerden bilinçaltımız tek bir özelliği ile ayrılır.
O da her birinin bilinçaltı düzeyimizin bir ürünü olarak var olduğudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder