18 Temmuz 2013 Perşembe

NEDEN BU KADAR ACI BU KADAR KEDER ALLAH'IM?

Mantığınızı kullandığınızda madem yüce bir Yaratıcı var neden dünyada bu kadar acı ve  hüzün kol geziyor? Neden küçücük çocuklar ve masum insanlar açlık ve yokluk çekerken diğerleri sadece bakıyor?
NEDEN YÜCE YARADAN BU ISTIRABA BİR SON VERMİYOR?

ÇÜNKÜ OLAN BİTEN HERŞEYDEN SİZ  SADECE VE SADECE SİZ SORUMLUSUNUZ!

Küçücük masum bir çocuğun acı çekmesinden, milyonlarca Afrikalı çocuğun açlıktan ölümünden tutunda kelebeğin saçınıza konmasına yada sağınızda solunuzda sanki sizi ilgilendirmiyormuş izlenimini veren her olay sizin kontrolünüzde gerçekleşiyor. Yaradan hiç bir şekilde ilgilenmiyor zannetmeyin. O sizin her seçiminizi tek tek deneyimlerinizden izliyor ve sizin seçiminizle Oluşumun gelişimini gözlemliyor.

Ya bırak şimdi Amerika'da okul basıp çocukları ben mi öldürtüyorum?
Mısır'daki  askeri darbeyi ben mi yaptım?
Kuzey kutbunda ki buzulları ben mi eritiyorum?
EVET, EVET, yüzbinkere EVET!
Peki komşunun  yeni doğan bebeği benim yüzümden mi hasta?

Senin yüzünden değil fakat senin iç dünyanın dışa yansıyan yansıması. Neden olan olayın senin seçimin olduğunu senden başka kimse bilemez. Sen karşıdakinin çektiği ıstırap veya acıyı sadece hissetmeye çalışırsın. O hissi onun sayesinde bilirsin. Gel gör ki acıyı çekenin o olduğunu zannedersin fakat asıl amaç o acının senin farkında olman ki bu sayede sen aşılanırsın ve o acı senin deneyimin olmadan senin  farkındalık kütüphanene girer. Sen senin sinema perdende oynayan her filmin her karesini santimi santimine planlıyorsun. Senin hayatında olan herkes ve her olay kendi deneyiminin bir parçası olarak gözükür fakat tüm  senin dışında sandığın  her olay senin deneyim
farkındalığında kalır.
Peki çok sevdiğim birinin karşımda eriyip gitmesini ben mi seçtim?
EVET!
O insanın acı çekmesine seyirci kalıyorsam ben nasıl insan sayılırım ki?
Acıyı o çekmiyor ki!
Sen senin dünyanda bulunan o  kişinin acı çektiğinin farkındalığını yaşıyorsun...
O diğer yaşam olasılıklarından birinde belkide senin acı deneyiminin bir farkındalığını yaşıyor olabilir.

Tamam buraya kadar anladık öyleyse hayatımda olan biten acıları nasıl dindirebilirim?

Şimdi geldik tüm senaryoların değişim olayına!
İlk olarak işe herşeyin sorumlusu olduğunuzu ve kendinizi bu şekilde kabul edip sevmenizle başlamanız gerekir.
BU KENDİNİZİ ARINDIRMA OLUMLAMALARI HALİNE DÖNÜŞSÜN.
Birinin iyileşmesini mi istiyorsun o halde önce bu deneyimin farkındalığını yaşatan düşüncelerini değiştir. O zaman senaryo da değişecek.
Hastayı hasta olarak değil senin düşüncenin bir yansıması olarak gör ve iç dünyana dön bak bakalım dışa neler çıkacak ve karşında duran hasta dediğin o kişi nasıl çeşitli neden sonuç ilişkisine dönüşen olaylar sayesinde eski sağlığına kavuşacak.

Her olay ve kişilerde ilk odak noktan KENDİN olduğunda kontrolün ne kadar kolay olduğunu görecek ve dış dünya tabir ettiğin o uçsuz bucaksız alanda kurban rolüne bürünmeyeceksin.
BUNDAN BÖYLE YÜCE YARADAN'IN NEDEN HİÇ BİR MÜDAHALEDE BULUNMADIĞINI DAHA İYİ GÖREBİLİYOR MUSUN?

1 yorum:

  1. Sayın Tuncay bey, yazdıklarınız gerçekten çok ilginç.Ben bu yaşıma kadar hayatın içinde yaşarken 21.12.2012’de olması mühtemel kıyamet-uyanış senaryolarını araştırırken sizin blogunuza rastladım.Daha sonra kitabınızdan aldım.Kitabınızda O güne kadar düşündüklerimi, yok ya böyle değildir dediklerimi ve çok çok fazlasını cesurca yazmıştınız.Kitabınızı okumamış ve bu konuda çeşitli araştırmalar yapmamış,belgeseller(tavşan deliği v.b.) izlememiş olsam ,yazdıklarınız bana çok uçuk gelebilirdi ama şimdi böyle düşünmüyorum.Başlığınızda belirttiğiniz gibi düşünce yapım değişmeye başladı ama henüz olmadım.Belkide başaramayacağım.Belki daha genç yaşta olsam daha kolay başarabilirdim.Yine de yazdıklarınızı okumak bana mutluluk veriyor.Sizden Allah razı olsun.Ama gerçekten başarmak ailem ve diğer tüm insanlarla mutlu yaşamak istiyorum.Herşeyden öte Allah’a layık bir kul olmak onun sevgisini kazanmak istiyorum.Cehenemde yanmak bana koymazda, Allah’ın beni sevmemesi beni kahreder.Doğru yolu bulmak istiyorum.Bu konuda neler yapma aşamasında bilgilerim, hafızam ve kavramam çok eksik.Saygı ve sevgilerimi sunuyor iyi geceler diliyorum.

    YanıtlaSil

HIZLI KODLAMA! I Tuncay YEŞİLPINAR