20 Temmuz 2013 Cumartesi

MİZAH! TEKRAR HATIRLAMA ZAMANI...

Yaradılmış olan tüm canlıların içinde İNSAN'ın diğer canlılardan DÜŞÜNEBİLEN VARLIK olarak ayrıldığını hepimiz biliriz.
Halbuki bugüne kadar bize öğretilen bilgiler ya eksik yada yanlış yada en doğrusu bu zamanlarda eski bilgiler artık işe yaramıyor.
En doğru farklılık bence insanın sahip olduğu MİZAH duygusu. Yüce Yaradan diğer canlılara insanın sahip olduğu  tüm duyguları vermiş olmasına rağmen neden mizah duygusunu sadece İNSAN'a vermiş acaba?
Çünkü O'nun bizimle aramızdaki en yakın bağ  bu duygu olduğu için. Eğer şakadan ve mizahtan anlamayan insanlar tanıyorsanız onları yakından gözlemleyin. Eminim ki hepsinin ayrı ayrı kendilerine özgü hastalık problemleri vardır. Sadece deneyin bakın nasıl fark edeceksiniz. Mizah insan ruhunun gelişebilmesi için bir araçtır. O duyguyu sürekli kullanın.
 Bir çoğunuz sadece komedi filmleri seyrederek tedavi edilen hastaları duymuşsunuzdur. Size Amerika'da gerçekten olmuş bir olayı anlatayım. Hastalığının son evresini yaşayan bir kadın kaybedecek bir şeyi kalmadığı için evde gülüp eğlenmek için Charlie Chaplin filmleri alır ve gece gündüz bunları seyreder. Çok geçmeden kendinde farklılıklar hissetmeye başlar. Sabahları kendini daha enerjik ve mutlu hisseder. Bir ay sonra doktora kontrole gitmeye karar verir ve sonuç MUCİZE...
Evet bu gerçekten bir MUCİZE! Allah'ın bize vermiş olduğu bu lütfu bir çoğumuz unuttuk daha doğrusu unutturulduk. Şeytan mizah sevmez. Ego mizah sevmez. Fakat İnsan O unutulmuş MUCİZEVİ DUYGUYU hatırladığı an tüm dünya kaostan uzaklaşacak. MİZAH devletleri ve milletleri birleştirebilecek olan unutulmuş tek İLAÇTIR. Çocuklarınıza bu duyguyu aşılayın . Bırakın başkalarına zarar vermedikçe bu güzel duyguyu doya doya yaşasınlar. Bırakın bu duyguyla hep çocuk kalsınlar. Sizde içinizdeki çocuğu artık serbest bırakın. Bırakın '' Koca adamsın sana yakışıyor mu bu şakalar.'' demeyi. Ciddi olmak kimseye bir şey kazandırmadı. Birazda gülelim, dalga geçelim yaşamı bu kadar ciddiye almayalım. Gülün, kahkaha atın, birbirinizle şakalaşın. Akıllı ve yaratıcı insanların espiri kabiliyetleri çok yüksektir. Ne kadar mizah o kadar ruhun hafiflemesi demektir. Bırakın ruhunuz hasret kaldığı gıdaya kavuşsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAM BİR UYUM! I Tuncay YEŞİLPINAR