12 Aralık 2015 Cumartesi

THETA BEYİN DALGASI NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ???

Eski kalıp düşünce sistemine sahip olan insanlık neredeyse günün 23 saati beynini BETA düzeyinde kullanıyor. Eski çağlardan gelen korku, endişe ve kaygıya karşı beynin sol mantıksal kısmı gelişmiş ve bedeni strese karşı Beta beyin dalgası ile koruma altına almıştır. Ancak bugün Beta düzeyinin yan etkileri insanlığın en büyük düşmanı haline gelmiştir. Şeytan kavramı diğer bir deyişle insanın ego'su tüm yaşamını yönetir hale gelmiş ve  içsel gözünü adeta tamamen kör etmiştir. Tüm geçmiş zamanlardan gelen şartlanmalar bilinçaltına birikmiş ve insanlık içinden çıkılmaz bir yaşam çıkmazına girmiştir. Bu gidişatın sonu bu bilinç sisteminin tamamen çökmesidir ki şu an bu kaderi yaşıyoruz.
Bugünün insanı kendi zihni içinde sıkışmış ve evrensel zihinden uzaklaşıp kendi kaderine boyun eğmiş hale gelmiştir.
Peki, bu kısır döngüden nasıl çıkacağız?
Bize Yüce Yaradan'ın lütfu olan gizli kalmış beynimizin sağ bölümünü aktive etmeyi öğrenmeye başlayarak ilk adımı atmalıyız. Tüm yaşam deneyimlerimizin %90'lık bölümünü beynin  kullanılmayan bu kısmı yönetiyor. Geçmiş deneyimlerin olumsuz etkilerini kaydedip sürekli önümüze çıkarıyor. Bu sınırlı bilgiler bilinçaltımızda öyle karmaşık hale geliyor ki hiç ummadığımız olaylara dahi etki etmeye başlıyor. Ego sürekli Beta dalgalarıyla beslenip kendi zihin cehennemimizin sınırlarını her geçen gün daha da yükseltiyor. Bir an gelir ki artık O'nun zihninde olduğumuzu unutur tüm varoluşun kendi sınırlı zihnimizde oluştuğunu sanmaya başlarız. İşte o noktada bedensel ve mental rahatsızlıklar boy göstermeye başlar. Artık geri dönüşe çıkılmaz hale geliriz. Ego'muzu daha da güçlendirecek kavga, gürültü ve savaşlara eğilimimiz git gide artar.
Hemen şimdi, 1 saniye bile vakit kaybetmeden elimizin altında ki en büyük gücümüzün farkına varma zamanı gelimiştir. Artık kendi zihin cehennemimizden çıkıp O'nun zihninde varolduğumuzun ve aslında cenneti nasıl da oyuna gelip cehenneme çevirdiğimizin farkına varmamız gerekir.
Bence okullarda beynimizin sol lobuna yönelik eğitim ve öğretimin yanında hemen şimdi beynin sağ yaratıcı kısmına yönelik eğitimler eklenmeli. Çocuklarımızın hayal gücünü kullanmalarını teşvik edip
 onlara bilinçaltı gücümüzün ne denli etkili olduğunu öğretmeliyiz. Beynimizi sadece uykunun derin
evresinde yaydığı Theta düzeyinde, gün içinde de nasıl daha fazla kullanabileceğimizi öğrenip bu teknikleri çocuklarımıza da göstermeliyiz.
 İnsanlık çaresizlik içinde çırpınırken elinin altında ki bu saklı kalmış gücü nasıl oluyor da göz ardı ediyor! Bir zamanlar, eski uygarlıkların bildiği bu bilgiyle inşa ettikleri bugün dahi sırrını çözemediğimiz o yapıları nasıl yaptıklarını şimdi biraz olsun daha iyi anlamalıyız. Bu insanlar henüz ego tarafından zincire vurulmamış beyinlerinin her iki lobunu da çok iyi kullanıp bilinçli halde Theta düzeyine girip çıkımayı çok iyi biliyorlardı.Yaşamlarında bugünün insanının fiziki para enerjisinde kısılıp kalmış fiziki teknolojisinin  aksine DUYGU TEKNOLOJİSİNİ kullanıyorlardı. Dışarıya en iyi müdahalenin anahtarının kendi içlerinde olduğunu ve Evrensel Zihine ulaşmanın en kısa yolunun da kendi içlerinden geçtiğini çok iyi biliyorlardı.
Unutulmuş olan bu BİLGİ bugünün insanlığını kurtaracak olan tek BİLGİDİR.
Tüm zamanların en büyük sırrı olan kayıp bilgi budur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SU RİTÜELİ! I Tuncay YEŞİLPINAR