30 Temmuz 2015 Perşembe

İNSAN İLİŞKİLERİNDE UYUM!

Aldığım birçok e postalarda insan ilişkilerinde büyük uyumsuzluklar dikkatimi çekti. Karşılaştığımız veya uzun süredir beraberliğimizin olduğu insanlarla neden tam bir pürüzsüz uyum sağlanamıyor?
Bu soruya tek ve net bir cevap vereceğim. ÇÜNKÜ HEM KARŞI TARAFIN KENDİ HAKKIMIZDA Kİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNE ÇOK ÖNEM VERİYOR HEM DE KARŞI TARAFIN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYMUYORUZ.
Burada ki PARADOKSU görebiliyor musunuz?
Şimdi eğer karşmızda ki insanın kendi hakkımızdaki duygu ve düşünceleri madem ki bu kadar önemli öyleyse saygı da duyalım. Fakat bu noktada elimizde olmadan ZİHİN ortaya çıkıyor. Hemen olaya müdahale edip bizi kışkırtıyor. Sanki kendimizden azıcık fedakarlık edersek karşı tarafın büyüklüğünde ezileceğiz. Doğduğumuzdan bu yana gerek ailemizden gerekse diğerlerinden aldığımız mesaj şu: Sakın kendinden fedakarlık etme. SEN HAKLISIN. EZDİRME KENDİNİ. Karşımızda kide aynı mesajı, çevremizdekilerde aynı mesajı alıyor ve sonuç şişirilmiş EGO SAVAŞLARI.
Bilinçaltımızda kalıplaşmış olan bu olumsuz zihin bilgileri temzilenip yerine olumluları konmadıkça ilişkilerde ne UYUM, ülkelerde ne HUZUR ne de BARIŞ olur.
Kendimizi hiç kandırmayalım, ne zamanki karşımızdakini kendimizin yansıyan yanı olarak göreceğiz işte o zaman ilişkilerde AHENK ve MÜKEMMELİK, ülke insanlarında MEDENİYET ve tüm dünyada BARIŞ hakim olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder