12 Nisan 2013 Cuma

HİÇ BÖYLE DÜŞÜNMEMİŞTİM...

Yepyeni bir düşünce, duygu ve inanç yapısı oluşturmak günümüzde insanlığın sahip olduğu ortak bilinç düzeyine göre imkansız gözükse de kitlesel olarak adım adım bir değişimin süreçte olduğunu söylemek pek de zor değil. Bu sürecin tamamlanmasının ne kadar bir zaman alacağını söylemek ise oldukça zor fakat en azından  tüm bu değişimin  AN içinde gerçekleşeceğini söyleyebilirim.
İşte asıl önemli olan bulunduğunuz bilinç düzeyinin farkında olmak ve varlığınızı hissetmek. Uyurken gördüğünüz  rüyalarda bulunduğunuz yer ve zamanı sorgulamadan koşulsuz kabul ederken aynı durum yaşadığınız realite içinde de geçerli olduğunu söyleyebilirim. Gece boyunca rüya gördüğünüzü zannedersiniz ya aslında o süreç uykunun theta düzeyinden çıktığınız son 5 saniyede gerçekleşir. Evet son 5 saniye ve size saatler gibi gelir.
Peki yaşam gerçekliğiniz içindeki  deneyimlerinizide  yıllardır sürüyormuş gibi algılarken acaba size mi öyle geliyor?
Yaşam içinde sahip olduğunuz konum ve benliğinizi,  neden ve nasıl orada olduğunuzu hiç sorguladınız mı?
Bunun üzerinde biraz düşünün!
Şimdi bir de yaşam dediğiniz gerçekliği ele alalım. İçinde olduğunuz realite sizin yaşam realiteniz yani sizin yerel gerçekliğiniz olduğu için bunun dualitesi diğer taraf olarak biliniyor, değil mi?
Peki asıl diğer taraf burası desem ve diğer tarafın asıl şimdi sandığınız taraf olduğunu söylesem, bu iddiayı nasıl çürütürdünüz?
Bu söylediklerim üzerine dünyada ki acı, keder, endişe, kin, öfke, yoksulluk ve haksızlıkların neden varolduğu na dair düşünceleriniz biraz olsun değişecek mi?
Bu haksızlıklara YÜCE YARATAN'ın neden müdahale etmediğini daha net ve açıkça anlayabilecek misiniz?
Şimdi taşlar yerine daha iyi oturuyor mu?
Bu  taraf sizin düşündüğünüzün tam tersi ise nasıl hapishaneden kaçıp kurtulma şansı yoksa buradan da tüm karşınıza çıkan deneyimleri yaşamadan geçemezsiniz. Kendine ve diğerlerine zarar verenler acı ve ıstırabın pençesinden kurtulamazlar ta ki asıl gerçeğe uyanana yani bu engelleri sabır ve iradeyle atlatana kadar.
Şimdi bu dünyada hiç eşitlik yok, her yerde acı ve korku var diyenler büyük resmi daha iyi görebiliyor musunuz?
Sizin şahit olduğunuz her bir deneyim sadece ve sadece size ait. Diğerleri sadece sizin farkındalığınızı yaşıyor. Hepsi o kadar!
Sahip olduğunuz her bilgi tam tersi olsaydı şu an içinde bulunduğunuz ruh hali nasıl değişirdi bir düşünün!
Tüm insan ve olaylara olan  bakış açınız aynı kalır mıydı?
Sadece söylemiş olduklarım üzerinde biraz düşünün!
Eminim ki bugüne kadar cevabını bulamadığınız ve kafanızı sürekli rahatsız eden bir çok soru cevabını yavaş yavaş bulacaktır.
Unutmayın! Einstein'ın harika bir sözü var...
''KARŞILAŞTIĞINIZ SORUNLARI İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ DÜŞÜNCE YAPISIYLA ÇÖZEMEZSİNİZ. ÇÜNKÜ ONLAR ZATEN SİZİN SAHİP OLDUĞUNUZ  DÜŞÜNCE YAPINIZIN ÜRÜNLERİDİR.''


3 yorum:

  1. İyi akşamlar Tuncay bey,her yazınızı büyük bir zevk,öğrenme şevki ile okuyorum.Her defasında şaşırıyor ve yazılarınız üzerinde defalarca düşünüyorum.Yukarıdaki rüyalarla ilgili yazınız bana 2010 yılı yapımı Başlangıç diye bir sinema filmini çağrıştırdı.Baş rolde Leonardo DiCaprio oynuyor.Seyrettiyseniz bu filim hakkında düşünceleriniz nelerdir.Bana ve benim gibilere ışık tuttuğunuz için çoooook teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun.Her şeyi herkesi seviyorum,yazılarınız beni çok mutlu ediyor.Her gün defalarca Tuncay bey bir şeyler yazmış mı? diye sayfanızı kontrol ediyorum.Saygılarımı ve sevgilerimi sunarım.

    YanıtlaSil
  2. Oktay Bey Merhaba,
    Öncelikle yazılarımı takip etmenizden büyük feyz alıyorum. Sizin yazılarım hakkında ki heyecanınız benim yazılarımla ilgili enerjimi artırıyor. İşte hepimiz bu derece birbirimize bağlıyız.
    Söylediğiniz filmi gördüm. Hatta orjinal adı yanılmıyorsam inception.
    Bu filmin konusu son derece ilginç ve bir o kadar da düşündürücü. İsterseniz bir sonra ki yazımı bu konu üzerine yazayım...
    Saygı ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi geceler Tuncay bey,yazınızı heyecanla bekliyorum.Eğer sizin için bir sakıncası yoksa kitabınızla ilgili bir kaç sorum olacak, mail adresinizden yazışabilir miyiz? Sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.Sağlıcakla kalın..

      Sil

HIZLI KODLAMA! I Tuncay YEŞİLPINAR